Krister

Mina meriter:

  • Hundinstruktör
  • Licensierad hundförare/skydd
  • Arbetat professionellt som hundförare i 20 år
  • Hundförare i hemvärnet.
  • Tävlat på elitnivå i Lydnad, Bruks och i SM i Agility.
  • Hållt hundkurser sedan 1996.
  • Stor erfarenhet av olika raser med olika mentalitet och behov.

 

 Min inlärningsfilosofi:  
Belöna när hunden gör rätt!

Jag har alltid haft hund hemma och när jag köpte min första egna hund 1979 blev det en rottweilertik. Sedan dess har jag alltid haft en eller fler "rottisar" tillsammans med andra raser i mitt hem. Det är en hundras som vill jobba och som passar mig utmärkt i.o.m. mitt intresse för hundträning.

 

Jag började tävla i Agility i mitten på 80-talet med mina dåvarande rottweilers Ramina och Duke samt Bamse som var en new foundland. Det blev också starten för lydnadstävlingar. Vi avancerade 1988 till SM. Jag har jobbat som professionell hundförare i tjugo år och har även varit mycket aktiv inom hemvärnet som hundförare. Under åren så har jag även tävlat en hel del i lydnadsklasser upp till elit samt även tävlat bruks.

 

I familjen finns idag sju hundar. Rottweilern Junior och ett gäng spanska vattenhundar. Flera av dem är med och visar på våra olika kurser. 

 

Jag har haft många hundkurser under årens lopp och var med och grundade Mälardalens hundkompetens 1996. 2006 övergick jag i egen regi och bytte då namn till Mälardalens hundträning. 2010 slutade jag som hundförare och jobbar nu heltid professionellt med hundkurser. 

 

 Jag anser att hundträningen ska vara en positiv upplevelse för både hund och ägare. Vi jobbar därför med positiv förstärkning, dvs. belönar hunden när den gör rätt (och bryr oss inte om ett felaktig beteende) vilket ger dig en glad "fungerande" hund såväl i samhället som på tävlings-planen. Den filosofi jag använder i mitt hundtränande är att tillsammans med hundägaren skapa ett ömsesidigt samarbete och förtroende, och därigenom bilda en stabil och välfungerande grund för fortsatt hundägande.